Tanten tycker...: Jag visste det

tisdag 23 december 2008

Jag visste det

Tänk...jag visste att det skulle bli bråk kring SVT:s Selma...
Nu är det igång.
Allvarligt talat, vad är det som är så jäkla intressant...
Oavsett om Nisse var en skurk, oavsett om hon betalade för sexuella tjänster, oavsett om hon var flata eller inte förändrar det väl knappast något.
Och förresten. Har vi inte kommit längre än att vi fortfarande tycker att det är så kittlande förbjudet spännande med homosexualitet? Kärlek är kärlek. Thats it.
Förresten var den heterosexuella kärleken vid förra sekelskiftet inte särskilt lik den vi praktiserar idag heller när bönder dejtar bönder i tv och ensamma morsor sitter och väljer nya karlar tillsammans med sina förskolebarn. Sådeså.
/tanten

1 kommentar:

Anonym sa...

Homosexualitet är när man blir kär i någon av samma kön. Dvs att en man blir kär i en man eller att en kvinna i blir kär i en kvinna. Homosexuallieteten är dock den samma nu som då däremot vad som anses vara man och kvinna är olika. Att vinna nobelpriset och kunna försörja sig själv oberoende av en man var i början av 1900 talet inte förknippat med kvinnlighet. På samma sätt som att raka av sig håret inte anses vara kvinnligt om man inte har en mycket god anledning.
Jag tror tyvärr också att det fortfarande är en big deal. Det råder i allra högsta grad en hetronomalitet och där är homosexuallitet en avvikelse. För den som inte är öppen för homosexuallitet blir det big deal och även för de homosexualla som ständigt måste försvara, förklara och övertyga andra trots att de inte ens är skyldiga någon en förklaring.
Så go Selma...1800-talets butch!