Tanten tycker...: Grekland-Sverige

tisdag 10 juni 2008

Grekland-Sverige

Stööön... Efter ett par dagars fantomfotboll var det nu bara sååå tråkigt. Som engelsk fotboll för tio år sedan. Gäsp.

Greker som står och passar varandra vid mittcirkeln. Tänker handboll. Nån typ av passivavblåsning borde kanske finnas även inom fotbollen för det här är ju löjligt ju.. Kan inte direkt påstå att Sverige spelar särskilt bra heller. För svåra passningar, inget understöd och alldeles för fegt spel i avslutningarna, men va fan Henke skjuuut nån gång....
Notering i marginalen. Lagerbäck har vit skjorta och slips. Hur ska man tolka det? Ok, slipsen är lite halvtaskigt knuten...satsar därför på att det är ett gott tecken.
54 minuter gångna och inte ett enda dugg att bli fotbollslycklig av.  Dricker lite kaffe och avvaktar.
Jaaaaaaaaaaa, 1-0. Zlatan...så  underbart osvenskt svensk han är denne lirare.  Å igen...mannen från parken, Petter Hansson. 2-0 och 72 minuter. 
Spelavbrott, nja inte i Salzburg, utan hemma. Tillfälligt avbrott för att stoppa om en av döttrarna  som ska till skolan imorgon. Tillbaka vid tvn fattar jag nu långsamt att Chippen är borta, bristning....Sverige spelar med 10 man och gör det bra. Nu kom iaf Rosenberg in. Kännss lite skönare med elva på plan, men Henke ser ut att behöva byta oxå...stark i arm och mod i barm fick jag lära mig i skolan. Det vore nåt att ta fram nu.
Sex minuter kvar. 2-0 står sig. Spelarna börjar krampa lite här och där och i båda lagen...
Segern verkar vara i hamn för Sverige. Sitter och funderar på platsen, Salzburg...smaka på den. För mig betyder det namnet inte fotboll, inte förrän nu, nej Salzburg är Mozart. Hornkonserter, operor...fantastisk musik av en obegripligt produktiv och enastående begåvad människa. Här är plasten för en av världens bästa classic-festivaler. Salzburg är också platsen där julaftonsklassikern Sound of Music spelades in. Och så mycket annat...
Här slutar tanken för nu bröt jublet ut. Sverige gjorde en helt ok match och fick en drömstart i gruppen. Tanten är nöjd för ikväll.
/tanten

Inga kommentarer: